Μαθητές στην Κοζάνη μοιράζουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Written by on 11/12/2020

«Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα…» Ένας στίχος που γίνεται πραγματικότητα, όταν τα παιδιά παίρνουν πρωτοβουλίες και βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη,  πόσο μάλλον αυτές τις γιορτινές μέρες και υπό δύσκολες συνθήκες εν μέσω κορωναϊού.

Το καλό παράδειγμα έδωσαν μαθητές από την Κοζάνη, οι οποίοι μοιράζουν τρόφιμα, αλλά και ηθική συμπαράσταση σε όσους χρειάζονται βοήθεια σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας (OAΠN) του Δήμου Κοζάνης στηρίζει την προσπάθεια νέων και καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Η συγκέντρωση των τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται:

Την Τετάρτη 16/12, την Πέμπτη 17/12, την Παρασκευή 18/12, τη Δευτέρα 21/12 και την Τρίτη 22/12 στο κλειστό Γυμναστήριο Ν. Παπαδόπουλος (ΒΑΛΤΑΔΩΡΕΙΟ), πίσω από το Βαλταδώρειο Γυμνάσιο από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα. Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20/12 η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο ΔΑΚ (πλησίον του κυλικείου) από τις 9:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Ειδικότερα θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης όπως: Γάλα εβαπορέ, λάδι, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, σάλτσες, φρυγανιές, αλεύρι, καφέ, τσάι, ζάχαρη κ.τ.λ., χαρτικά, απορρυπαντικά, απολυμαντικά, είδη προσωπικής φροντίδας, (σαμπουάν, αφρόλουτρα), πάνες (βρεφικές και ακράτειας) και φάρμακα. Επίσης θα συγκεντρώνονται παιδικά ρούχα (καθαρά και σε άριστη κατάσταση). Ευπρόσδεκτα θα είναι και παιχνίδια που βρίσκονται σε καλή κατάσταση για να δώσουν χαρά σε μικρά παιδιά αυτές τις Άγιες μέρες.

Όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν σε κοινωφελείς δομές και δομές φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων (Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, Κοινωφελή Επιχείρηση και Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Κοζάνης για να διανεμηθούν σε οικονομικά ευάλωτες οικογένειες, Συσσίτιο Δήμου Κοζάνης, Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης, κ.ά.).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δράσεις στο ΔΑΚ Κοζάνης:

Το Σάββατο 19/12, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών – Αιμοπεταλιοδοτών «ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία στο ΔΑΚ Κοζάνης και ώρα 9.00 – 14.00.

Την Κυριακή 20/12, δύο διακεκριμένοι δρομείς από την Κοζάνη, θα πραγματοποιήσουν συμβολική προπόνηση.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background