Νέο άλμπουμ από τον Paul McCartney

Written by on 23/12/2020

ην κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο Paul McCartney. Το νέο άλμπουμ θα έχει τίτλο McCartney III και θα κυκλοφορήσει στις 11 Δεκεμβρίου, για να διαδεχθεί τα McCartney Ι και McCartney II, τα οποία είχαν κυκλοφορορήσει το 1970 και το 1980 αντίστοιχα.

Το νέο άλμπουμ ηχογραφήθηκε νωρίτερα αυτή τη χρονιά στο Sussex. Τα φωνητικά του Paul με τη συνοδεία πιάνου και κιθάρας, τα μπάσα & τα drums, είναι ορισμένες από τις συνταγές της νέας ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς που μας παρουσιάζει ο καλλιτέχνης.

Η εισαγωγή στο ‘McCartney III’ γίνεται με το επίσημο music video clip για το τραγούδι “Find My Way”!

Η διαδικασία ξεκίνησε για πρώτη φορά όταν ο Paul McCartney ασχολήθηκε με ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, το «When Winter Comes», σε συμπαραγωγή με τον μάνατζερ των Beatles, George Martin. Ο Paul πρόσθεσε ένα νέο κομμάτι στο τραγούδι για να δημιουργήσει το «Long Tailed Winter Bird», με το οποίο ανοίγει το άλμπουμ «McCartney III», ενώ το «When Winter Comes» μαζί με τη νέα εισαγωγή του αποτελεί το μεγάλο φινάλε του νέου δίσκου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paul McCartney (@paulmccartney)

Ο Paul McCartney είπε για το «III»: «Περνούσα της ζωή στην καραντίνα στο αγρόκτημά μου με την οικογένειά μου και πήγαινα στο στούντιό μου κάθε μέρα. Έπρεπε να κάνω λίγη δουλειά για κάποια κινηματογραφική μουσική και αυτό μετατράπηκε στο κομμάτι με το οποίο ανοίγει το άλμπουμ και μετά όταν τελείωσε σκέφτηκα τι θα κάνω στη συνέχεια; Είχα κάποια πράγματα στα οποία είχα δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά μερικές φορές ο διαθέσιμος χρόνος εξαντλούνταν και έμεναν ημιτελή, έτσι άρχισα να σκέφτομαι τι είχα».

«Κάθε μέρα ηχογραφούσα με το όργανο με το οποίο είχα γράψει το εκάστοτε τραγούδι και μετά σταδιακά πρόσθετα επίπεδα, ήταν πολύ διασκεδαστικό. Δημιουργούσες μουσική για τον εαυτό σου αντί να δημιουργείς μουσική που είχε να κάνει με δουλειά. Έτσι, απλώς έκανα πράγματα που μου άρεσε να κάνω. Δεν είχα ιδέα ότι θα κατέληγε σε άλμπουμ», συνεχίζει.

Ο Paul McCartney χρησιμοποίησε στο «III» κάποια από τα ίδια κομμάτια του εξοπλισμού του από το «Rude Studio» που είχαν χρησιμοποιηθεί και στις ηχογραφήσεις των Wings το 1971. Τα vintage όργανα με τα οποία έπαιξε έχουν μακρά ιστορία, αφού μεταξύ τους βρίσκονται το κοντραμπάσο του Bill Black από την ορχήστρα του Elvis Presley, το θρυλικό βιολί «Hofner» του Paul και ένα mellotron από τα Abbey Road Studios που χρησιμοποιήθηκε στις ηχογραφήσεις των Beatles.

Διατηρώντας το μοτίβο του «McCartney» και του «McCartney II», στα οποία τη φωτογράφιση είχε κάνει η εκλιπούσα Linda McCartney, οι φωτογραφίες για το «III» τραβήχτηκαν από την κόρη του Paul, Mary McCartney, ενώ επιπρόσθετες φωτογραφίες τράβηξε ο ανιψιός του, Sonny McCartney, καθώς και ο ίδιος ο Paul με το κινητό του τηλέφωνο.

Το εξώφυλλο και την γραμματοσειρά του εξωφύλλου σχεδίασε ο διάσημος Αμερικανός καλλιτέχνης Ed Ruscha.

Tagged as

Current track

Title

Artist

Background