Οι Iron Maiden και η Marvel ενώνουν τους κόσμους τους

Written by on 01/12/2021


Δημοφιλείς χαρακτήρες της Marvel θα εμφανιστούν στα εμβληματικά εξώφυλλα των άλμπουμ των Iron Maiden.

Οι Iron Maiden συνεργάζονται με τη Marvel για μια αποκλειστική συλλογή προϊόντων που βασίζεται στη μασκότ τους Eddie.

Οι θρύλοι του heavy metal, με επικεφαλής τον Bruce Dickinson, ένωσαν τις δυνάμεις τους με την εταιρεία ιδιοκτησίας της Disney για να δημιουργήσουν μία σειρά σχεδίων που αποτίουν φόρο τιμής σε διάφορους χαρακτήρες της Marvel, όπως ο Wolverine, ο Venom, ο Thanos και ο Deadpool, οι οποίοι θα εμφανιστούν σε μοναδικές παραλλαγές στα εμβληματικά εξώφυλλα των άλμπουμ τους.

Ο μάνατζερ των Iron Maiden, Rod Smallwood, δήλωσε σχετικά: «Ο Eddie στέκεται εδώ και καιρό δίπλα στους μεγαλύτερους υπερήρωες και είμαστε επίσης αρκετά υπερήφανοι για τους Κόσμους που δημιουργήσαμε για τις πολλές ενσαρκώσεις του – από τα πεδία των μαχών μέχρι τους αιγυπτιακούς τάφους, τα παγωμένα τοπία πάγου ή τις φουτουριστικές πόλεις».

«Η αντιπαραβολή μερικών από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες της pop art και της κουλτούρας των κόμικς στον πλανήτη Maiden ήταν μια φιλοδοξία μας εδώ και χρόνια και η συνεργασία με τη Marvel και την απαράμιλλη πνευματική ιδιοκτησία της που βασίζεται σε χαρακτήρες είναι η τέλεια επιλογή για την εποχή μας», συνέχισε.

Οι Iron Maiden έχουν σημειώσει από δημιουργία τους το 1975 μέχρι σήμερα πωλήσει 200 εκατομμυρίων δίσκων, ενώ η διάσημη μασκότ τους, ο Eddie, είναι μαζί τους από τότε που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του πρώτου τους single «Running Free» και έκτοτε κοσμεί κάθε προϊόν που σχετίζεται με το συγκρότημα.

Αρχικά ήταν μια μάσκα από χαρτί που χρησιμοποιήθηκε στο σκηνικό των συναυλιών των Iron Maiden. Το συγκρότημα μετέφερε το όνομα «Eddie» από τη μάσκα σε μια εικονογράφηση του Derek Riggs, η οποία χρησιμοποιήθηκε για το εξώφυλλο του πρώτου άλμπουμ τους.

Αν και περιστασιακά περιγράφεται στον Τύπο ως «ζόμπι», ο Eddie παίρνει διαφορετική μορφή που σχετίζεται με τη θεματολογία των επιμέρους άλμπουμ και των αντίστοιχων παγκόσμιων περιοδειών των Iron Maiden και έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων ως cyborg, αιγυπτιακή μούμια και λοβοτομημένος ψυχασθενής.

Ο Rod  Smallwood πρόσθεσε: «Η παρουσία τέτοιων εμβληματικών χαρακτήρων δίπλα στον Eddie είναι κάτι που οι οπαδοί μας συζητούν εδώ και χρόνια και πιστεύουμε ότι η ανατροπή της τοποθέτησης του Venom, του Thanos, του Thor ή του Deadpool στους κόσμους των Maiden μας θα ενθουσιάσει τους οπαδούς και των δύο ειδών».

Η συλλογή πρόκειται να κυκλοφορήσει εγκαίρως για τα Χριστούγεννα, ενώ αποκλειστικές συλλογές θα διατίθενται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος των Iron Maiden.


Current track

Title

Artist

Background