Βραβεία Grammy 2021: Αναβάλλεται η τελετή απονομής της διοργάνωσης

Written by on 06/01/2021

Σε νέα ημερομηνία θα διεξαχθούν τα Βραβεία Grammy 2021.

 

Οι ανησυχίες για την πανδημία του COVID-19 οδηγούν σε αναβολή της τελετής απονομής των Βραβείων Grammy 2021.

Η μεγαλύτερη βραδιά της μουσικής ήταν αρχικά προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου, όμως η φετινή διοργάνωση μετατίθεται τελικά στις 14 Μαρτίου 2021, με την ελπίδα να έχει βελτιωθεί ως τότε η εικόνα της πανδημίας.

Η απόφαση της Ακαδημίας Ηχογράφησης οφείλεται στην ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια των εορτών. Σύμφωνα με τους The Los Angeles Times, η πολιτεία κατέγραψε νέο ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων COVID-19 στις 4 Ιανουαρίου με 74.000 μολύνσεις.

Την απόφαση για την αναβολή της φετινής διοργάνωσης των Βραβείων Grammy επιβεβαίωσαν με κοινή ανακοίνωσή τους ο προσωρινός Πρόεδρος / Διευθύνων Σύμβουλος της Ακαδημίας Ηχογράφησης, Harvey Mason Jr. και οι Jack Sussman (εκτελεστικός αντιπρόεδρος ειδικών αφιερωμάτων, μουσικής, ζωντανών εκδηλώσεων και εναλλακτικού προγραμματισμού του CBS) και Ben Winston (εκτελεστικός παραγωγός των Βραβείων Grammy για τη Fulwell 73 Productions).

«Μετά από προσεκτικές συζητήσεις με εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας, τον οικοδεσπότη (Trevor Noah) και τους καλλιτέχνες μας που είναι προγραμματισμένο να εμφανιστούν, επαναπρογραμματίζουμε τη μετάδοση των 63ων ετήσιων Βραβείων Grammy για την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η επιδείνωση της κατάστασης με τον COVID στο Λος Άντζελες, με τις νοσοκομειακές υπηρεσίες να είναι καταβεβλημένες, τις ΜΕΘ να φτάνουν σε πληρότητα και οι νέες οδηγίες από τις κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η αναβολή της show ήταν η σωστή απόφαση που έπρεπε να πάρουμε», τονίζεται.

«Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων στη μουσικής μας κοινότητα και των εκατοντάδων ανθρώπων που εργάζονται ακούραστα στην παραγωγή του show».

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ταλαντούχους καλλιτέχνες, το προσωπικό, τους πωλητές μας και ειδικά τους υποψηφίους της φετινής χρονιάς για την κατανόηση, την υπομονή και την προθυμία τους να συνεργαστούν μαζί μας καθώς προσπαθούμε να περιηγηθούμε μέσα σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές», καταλήγει η δήλωσή τους.

Τα Βραβεία Grammy συνήθως φιλοξενούν περίπου 18.000 ανθρώπους κάθε χρόνο.

 

Tagged as

Current track

Title

Artist

Background